Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Més de 70 mil persones!!!!La manifestació per salvar TV3 concentra "70 mil persones"

Setanta mil persones, segons Acció Cultural de País Valencià, s'han manifestat pel centre de València sota el lema 'Ja n'hi ha prou!' per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa i "exigir la continuïtat de TV3 al País Valencià". La protesta, que ha finalitzat davant de la Plaça de Bous, ha provocat que col·lapsés l'avinguda de Colom.

A la capçalera de la manifestació, on hi havia representants d'ACPV, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, s'ha exhibit una pancarta, amb el lema 'Per la llibertat d'expressió', en referència al tancament de les emissions de TV3 i a la prohibició de projectar el film 'Ja en tenim prou' als espais municipals i a les universitats.

L'ACPV va remarcar que "l'elecció d'aquest indret de la ciutat no és gratuïta, sinó que simbolitza la lluita contra la censura que pateix ACPV, la qual, des de l'arribada del PP al govern de la Diputació de València, no ha pogut disposar d¹aquest espai per a la realització de l'acte final de les diades del 25 d'Abril. Tampoc és gratuïta "l'elecció de les dues bandes que encapçalaran la marxa, l'Agrupació Artística Musical de Dénia ­ciutat, on desembarcà el 1705 el general maulet Joan Baptista Basset i que marcà l'inici de la Guerra de Successió al nostre país­ i la Societat Musical la Nova de Xàtiva ­ciutat màrtir de la causa nacional davant l'invasor franco-castellà­". Just davant, "com a record de la lluita dels maulets, quatre corns marins cridaran els valencians a la mobilització". Aquest "rudimentari instrument era el que feien servir les milícies valencianes per a cridar a la batalla davant les tropes borbòniques".

Trobareu la noticia publicada a vilaweb i e-notícies.