Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Cita a Sarajevo

Francesc Bayarri presenta avui el llibre 'Cita a Sarajevo'El periodista i escriptor Francesc Bayarri presenta aquesta vesprada a la llibreria 80 Mundos el llibre ‘Cita a Sarajevo’ (Eixam Edicions). L'obra acaba de rebre el Premi dels Escriptors Valencians. L'acte serà presentat per l'escriptor Carles Cortés, a les 20 hores. Entre novel·la i reportatge periodístic, és el resultat d'una investigació per trobar Ilija Stanic, sospitós de l'assassinat del general Luburic el 1969(Reportatge de VilawebTV)

'Cita a Sarajevo' és el resultat d’una investigació periodística per trobar l’únic acusat de l’assassinat del general Vjekoslav Luburic l’any 1969 a Carcaixent. Luburic vivia a Espanya protegit pel franquisme, després d’haver comandat els camps de concentració de la Croàcia independent, aliada del nazisme, dels anys 1941-1943. La policia internacional va buscar durant tres dècades un únic sospitós del crim de Carcaixent, Ilija Stanic, qui mai fou trobat. Ara, la investigació periodística ha portat a la seua localització a Sarajevo, la capital de Bòsnia i Hercegovina.

El llibre va eixir al carrer el passat 10 d’octubre, i ha estat molt ben acollit pels primers lectors i per la crítica.

L’assassinat de Luburic va causar un gran impacte a Carcaixent i va ser recollit per la premsa de tot Europa. La investigació periodística ha permés revelar dades sorprenents del cas, que capgiren tots els tòpics que s’havien repetit fins ara. El llibre inclou una declaració del mateix Stanic, com també la versió continguda en els arxius de la policia política del règim del mariscal Tito. Stanic va viure a Carcaixent els anys 1968 i 1969. Quan va fugir, el mateix dia del crim, tenia vint-i-tres anys.