Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

ELS CONCERTS DEL CASAL

RECITAL DE VIOLA I PIANO

Raquel Violero (viola) i Carlota Ruiz (piano)

Casal Jaume I, carrer Elda, 17. Alacant. Divendres 18 de maig de 2007, 20.15 hores.

El Casal Jaume I d’Alacant vol obrir les portes als joves valors musicals i es congratula de poder servir, modestament, al bell art d’Euterpe, la música. No és la primera vegada que el nostre local acull audicions de música clàssica en viu, però ara és del Conservatori “Òscar Esplà” que vénen dues magnífiques joves intèrprets que destaquen per llur sensibilitat especial. Un concert on gaudirem de la sàvia harmonia de Bach i de la malenconia romàntica de Schubert, tot un veritable esdeveniment per a la nostra entitat que acull amb veritable orgull aquest acte al qual, de segur, seguiran altres en pro dels nostres joves i ben preparats músics.

Raquel Violero Casero

Jove intèrpret de 23 anys, inicià els seus estudis musicals als vuit anys al Conservatori de Campo de Criptana (Ciudad Real) en l’especialitat de viola, amb els professors Javier Alejano i Javier Nieto. Ha rebut classes de viola i de música de cambra d’Olga Vilkomirkaia, Manuel Briega, Alan Kovacs, Cristina Pozas, Marta Jareño, Francisco Sarmiento, David Quiggle, Emilio Mateu, Octavio de Juan, Peter Hatch, Bretislav Novotny i Luis Rego Fernández.

Ha tocat en formacions com l’Orquestra Simfònica de Múrcia, l’Orquestra de Benidorm, l’Orquestra Barroca d’Alacant, l’Orquestra de la Creu Roja d’Alcázar de San Juan, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, l’Orquestra Simfònica d’Alacant i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. És membre, de més a més, del grup de teatre d’El Toboso, activitat que combina amb la música, i del Quartet Cadenza. També ha col·laborat en nombrosos esdeveniments com el concert de l’Orquestra Simfònica d’Alacanta al Fòrum 2007 d’Alacant. En l’actualitat cursa estudis de viola al Conservatori Superior de Música “Òscar Esplà” i és alumna del professor Octavio de Juan Ayala.

Carlota Ruiz Cobarro

Nascuda en 1984, s’introduí en l’estudi de la música als nou anys al conservatori de la seua ciutat de naixement, Caravaca de la Cruz (Múrcia), on cursà els estudis de grau elemental de l’especialitat de Piano amb la professora Mercedes Cuesta. Posteriorment cursà el grau mitjà al Conservatori Professional “Narciso Yepes” de Llorca (Múrcia) amb les professores Zoraida Alcaraz i Isabel Moreno, i finalitzà el darrer cicle al Conservatori Professional de Música de Múrcia amb Zoraida Alcaraz i Santiago Casanovas. Entre els anys 2001 i 2004 ha rebut classes de piano dels professors Jesús Gómez i Janna Polyzoides, i de música de cambra d’Octavio de Juan Ayala en els “Cursos de Verano de Mojácar” (Almería). Altrament, ha participat en el Curs Internacional d’Instrumentistes i Música de Cambra de Castella i Lleó tot rebent classes de piano de la professora Pilar Valero, i ha estudiat amb Ramiro Ginés, professor a l’Acadèmia Frederic Chopin de Polònia. Ha participat com a pianista acompanyant en les trobades “Encuentros de Música Religiosa” de Caravaca de Cruz. Actualment cursa el grau superior en l’especialitat de Pedagogia del Piano al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplà” amb la professora María José Carrillo.

PROGRAMA

J. S. BACH Suite núm. 3 per a viola

(1685-1750)

Prélude

Allemande

Courante

Sarabande

Bourreé I i Bourreé II

Gige

F. SCHUBERT Sonata “Arpeggione” per a viola i piano

(1797-1828)

Allegro moderato

Adagio

Allegretto