Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

El Consell accelera el tancament de TV3

ACPV denuncia la censura exercida des de la Generalitat Valenciana i crida al Ministeri d'Indústria a reivindicar les seues competències.



02/05/2007

Avui, 2 de maig, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha rebut la proposta de resolució de l'expedient sancionador incoat per la Generalitat Valenciana per l'emissió de TV3. En l'esmentada proposta, la Generalitat anuncia imposar a ACPV una multa de 300.000 euros a més del cessament definitiu de totes les emissions de TV3. Ara, abans de que aquesta proposta de resolució siga elevada a resolució definitiva, l'entitat compta amb un termini de 15 dies per a formular al·legacions en la seua contra.

Davant aquest fet, ACPV valora que el Consell insisteix en la via de la censura com a política de govern (recordem en aquest sentit la prohibició de la plaça de bous per a la realització dels actes del 25 d'abril, la negativa a cedir la Fira de mostres per als Premis Octubre o el més recent intent de censura de la pel·lícula "Ja en tenim prou!"), fet que ACPV denuncia com a impropi d'una democràcia amb plenes garanties.

Recordem una vegada més que al País Valencià existeixen una trentena de televisions en una situació d'al·legalitat semblant a la de les emissions de TV3 al País Valencià, entre les quals hi ha la mateixa Punt 2, la qual, en moltes comarques valencianes, no disposa de freqüència legalment assignada.

Insistim en que d'acord amb els informes jurídics de què disposem els canals pels quals s'emet TV3 al País Valencià són titularitat del Ministeri i no han estat atorgats a la Generalitat, per tant, la Generalitat no té atribucions per a exercir com a instància sancionadora.


Per tot això:

-Reclamem al Ministeri que es pronuncie amb fermesa deixant clara la seua titularitat dels canals pels quals s'emet TV3 al País Valencià i la manca de competència sancionadora de la Generalitat valenciana.


-Denunciem l'actitud de la Generalitat valenciana en les negociacions amb la Generalitat de Catalunya, una actitud violenta que, en lloc de fer gestos de no agressió afavoridors del diàleg i l'acostament de postures, opta per accelerar el tancament de les emissions de TV3.

-Instem la societat valenciana a mantenir i incrementar la seua mobilització a favor de la llibertat d'expressió i a participar activament en l'assoliment d'un canvi polític que permeta deixar enrere un govern autoritari.

- Agraïm totes les persones que el passat divendres, sota una pluja torrencial i amb una ferma voluntat democràtica, participaren en la cadena humana en defensa de les emissions de TV3 des de la Carrasqueta evitant-ne el seu tancament.

- Convidem tots els demòcrates valencians a seguir aquest exemple i a participar a la manifestació que convocada per ACPV i en defensa de la llibertat i la democràcia eixirà a les 18 h de la plaça de Sant Agustí el proper dissabte dia 5 de maig.

http://www.acpv.cat/25abril07/noticia.php?id_noti=15

A la web es pot consultar molta informació de la Carrasqueta.

Més informació també a e-notícies.