Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

La justícia valenciana torna a avalar la unitat de la llengua



La justícia valenciana torna a avalar la unitat de la llengua
El Tribunal Superior eximeix els llicenciats de filologia catalana d'examinar-se de llengua

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià no veu cap motiu jurídic per a obligar els llicenciats de filologia catalana a fer un examen de llengua als concursos d'oposició a places d'educació. D'aquesta manera el tribunal dóna la raó a Acció Cultural, que havia presentat un recurs contra l'ordre de convocatòria de les oposicions de la Conselleria d'Educació. El tribunal recorda que allò que la Generalitat denomina 'valencià' en l'àmbit acadèmic és català.

El tribunal entén que tots els llicenciats de filologia catalana tenen un coneixement més que suficient del català i troba discriminatori d'obligar-los a fer un examen de llengua. La sentència també recorda que el Tribunal Constitucional espanyol ha reconegut la unitat de la llengua i que les llicenciatures de filologia i filosofia i lletres són homologades a la llicenciatura de filologia catalana.

El concurs públic qüestionat era el d'ingrés al cos de docents d'ensenyament secundari, de professors d'escoles oficials d'idiomes, de música i arts escèniques i de professors tècnics de formació professional, convocat el 14 d'abril del 2005.

Podreu llegir la notícia sencera de Vilaweb aquí.