Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Sí a la TV3. No a la inquisició

Joaquim Caturla

Sí a la TV3. No a la inquisició


El problema del nacionalisme castellanitzador del PP és que ho neguen: els nacionalistes són els altres. És a dir, som els qui ens neguem a perdre la nostra identitat, els qui volem viure en la llengua de la nostra terra, els qui no volem ser esborrats del mapa.
El nacionalisme del PP viu obsessionat pel número u. Un estat, una nació, una única llengua, una religió. La realitat, però, és molt més plural: quatre idiomes dins l´estat, un estat laic i una quasi llibertat que sobreviu de mala manera. I això el PP no ho pot tolerar. Per aquesta raó, després de moltes negociacions amb el Govern Central i d´aconseguir el mitjans tècnics que possibiliten la recepció de la TV3 al País Valencià, volen tancar els repetidors per on arriba aquesta cadena a terres valencianes. Els molesta la llibertat.
És molt trist veure com un partit que aspirava a ocupar el centre polític, s´ha convertir en un moviment neofranquista de maneres inquisitorials. ¿Serà de collita pròpia o per influència de la totpoderosa cúpula eclesial? Malament, senyor Camps.

Carta d'opinió publicada el diumenge 2 desembre al Diario Información.