Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

La Carrasqueta, el PP i el Govern català

La Carrasqueta, el PP i el Govern català

El 9 de desembre, diumenge, a quarts d'onze la nit, es va produir el que era una mort anunciada: tècnics de la Generalitat valenciana van apagar l'emissor del senyal de TV3 que hi ha a la serra de la Carrasqueta, al terme municipal de Xixona, a la comarca de l'Alacantí, i van desmuntar i precintar l'equip, en compliment de l'ordre de tancament forçós d'aquestes emissions que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s'havia negat a executar. Cal recordar que l'esmentada ordre deriva d'un expedient administratiu que també condemna ACPV a una multa de 300.000 €: som, per tant, davant d'una decisió política, no de cap sentència judicial. I per primera vegada en 23 anys, TV3 ja no es pot veure a bona part de les terres d'Alacant.
El primer que cal destacar és l'absoluta coherència del Govern valencià del PP: des del primer moment, les seues paraules i fets han anat en l'única direcció d'afirmar la decisió de tancar TV3 al País Valencià i de dur a terme totes les passes necessàries per a fer-ho, i de manera ràpida. Però durant molts mesos ACPV ha hagut de sentir com li deien que no es tancaria TV3. Bé, ja tenim ací el resultat de tot plegat. El que és més greu, però, és que alguns han preferit creure el PP valencià abans que ACPV.
El segon punt és que el Govern català no ha sabut aturar el tancament i, d'altra banda i al mateix temps, no ha parat d'afirmar que les negociacions anaven bé. Bé? Com poden anar bé si, de moment, l'únic resultat concret és que TV3 ja no es veu a Alacant i que el Govern valencià ha aconseguit 2 múltiplexs (és a dir, 8 canals més de lliure disposició!), i tot gratuïtament, sense cap concessió per la seua banda? O bé han estat enganyats, o bé s'han deixat enganyar: en qualsevol dels dos casos, quina opinió creieu que em poden merèixer els polítics que des del Govern de Catalunya han gestionat aquest tema, vist el resultat? És que no podien fer-hi res? I tant que podien: com a mínim, dir que les coses no anaven bé, perquè dir que tot va bé en aquest context només ajuda, objectivament, a desmobilitzar.
Aquests són els fets. Ara, ACPV ha d'estudiar com afronta la situació. Però també el Govern de Catalunya haurà de valorar què pensa fer a partir d'ara. Si es que pensa fer-hi alguna cosa, és clar.

Toni Gisbert

Coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV)