Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

I Zapatero va parlar, preguntat per Agustí Cerdà

Zapatero diu que no té competències per la qüestió de TV3, però reclama un acord bilateral

José Luis Rodríguez Zapatero considera que la polèmica per la intenció de la Generalitat valenciana de clausurar les emissions de TV3 al País Valencià és un problema competencial que no depèn d'ell, sinó de les autonomies. Tot i això, Zapatero ha instat els dos governs a arribar a un acord que permeti el manteniment de les emissions, i ha posat com a model a seguir el de les Illes Balears i el conveni firmat amb Catalunya. Zapatero s'ha pronunciat així arran d'una pregunta d'Esquerra Republicana, que ha qualificat d'absurd que els valencians pugui veure la cadena àrab Al-Jazeera, però no TV3.

Zapatero ha indicat que el "conflicte" és entre la Generalitat valenciana i una associació cultural privada (Acció Cultural del País Valencià)", de manera que l'àmbit de competències de l'executiu central "és molt reduït". Per tant, "en termes estrictament legals", l'assumpte pertoca al govern valencià.

En qualsevol cas, però, Zapatero ha afirmat la seva "opinió favorable al més ampli pluralisme" de mitjans de comunicació per "donar satisfacció als drets i desitjos del major nombres de ciutadans, sempre que sigui tècnicament possible i ho permeti la legislació vigent".

Pel president espanyol, el model són les Balears i el "camí més correcte, el de l'esperit de cooperació entre administracions al servei dels interessos dels ciutadans".

Zapatero ha contestat amb aquests arguments al diputat d'ERC, Agustí Cerdà, que ha recordat que TV3 s'ha vist al País Valencià "de manera ininterrompuda durant més de 20 anys" i que Canal 9 "de creació posterior a TV3 es veia i es veu en zones de Catalunya, cosa que és un acte de normalitat entre territoris que tenen molt en comú".

Cerdà s'ha preguntat "quin sentit té que els valencians puguin veure Al-Jazeera o l'RTL alemanya, mentre s'intenta impedir la recepció de canals de territoris veïns"