Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

El Bloc per Mallorca demana a la Generalitat Valenciana que no tanqui les emissions de TV3 al País Valencià



Biel Barceló: “Francesc Camps cometria un greu atemptat contra la pluralitat informativa que posaria en dubte la sinceritat de la voluntat de reciprocitat”. Biel Barceló, portaveu del grup parlamentari del Bloc per Mallorca i secretari general del PSM, ha demanat avui al Govern de la Generalitat Valenciana que no executi la clausura forçosa dels repetidors propietat d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Aquesta acció impediria la recepció de TV3 (i de la resta de canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió) al País Valencià. Barceló ha rebut amb “preocupació” la notícia que l’entitat cultural valencianista ha rebut la notificació del Jutjat del Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritza, a petició de la Generalitat, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona, per tal de “procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents”.

El portaveu del BLOC ha alertat el president valencià, Francesc Camps (PP), que tancar els repetidors de TV3 al País Valencià suposaria “cometre un greu atemptat contra la pluralitat informativa i contra la comunitat lingüística catalanoparlant, que posaria en dubte la sinceritat de la voluntat política de la Generalitat Valenciana en les negociacions amb la Generalitat de Catalunya d’aconseguir la reciprocitat de les emissions de les respectives televisions públiques. Ara més que mai les relacions entre els governs dels Països Catalans haurien de basar-se en la cooperació política i no en l’enfrontament. Hem de col•laborar per enfortir la nostra llengua comuna, i no utilitzar-la com a element de confrontació”.

Biel Barceló també ha reiterat el rebuig a la sanció econòmica de 300.000 € imposada a ACPV per la Generalitat per haver garantit les emissions de TV3 al llarg dels darrers anys.