Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

La Federació Llull demana un espai de televisió en català comú

OCB, Òmnium i Acció Cultural volen un espai de televisió en català comú
Jaume Mateu serà el president de la Federació Llull l'any vinent

J.TORRES.Palma.
La Federació Llull, formada per l'Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural, acordà ahir a Palma dissenyar una campanya conjunta per fer possible un «vertader espai de comunicació nacional» mitjançant l'intercanvi de les emissions de totes les televisions i ràdios públiques que emeten en català.

La decisió, segons explicà el president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, passaria per proposar al Ministeri d'Indústria un canvi en la regulació de l'espai radioelèctric que garantís la interconnexió de totes les ràdios i televisions públiques dels Països Catalans.

La mesura permetria superar la situació que s'ha originat al País Valencià, on el Govern del PP ha amenaçat d'impedir la recepció dels canals públics catalans. Al mateix temps, a través de la TDT, per exemple, es podria garantir la recepció a Balears de TV3 i C-33 i de Canal 9 i Punt 2, que ara no es reben, i d'IB3 i la resta de televisions públiques catalanes i valencianes a Catalunya i al País Valencià.

A banda de Climent, participaren en la reunió de Palma el president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, i el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, que fou elegit president de la Federació per al proper any.

Les entitats aprovaren un calendari d'actes conjunts, entre els quals destaca la commemoració en el període 2007-2015 dels tres-cents anys de la Guerra de Successió, que suposà la supressió de les principals institucions d'autogovern dels Països Catalans. En el marc d'aquesta actuació, la Federació presentarà el sis d'octubre a Lleida la campanya d'actes de commemoració del tercer centenari de l'esdeveniment. Per a aquesta campanya, s'impulsarà un Comité d'Honor, amb participació de personalitats rellevants del país.

Finalment, la Federació Llull també tindrà per primer pic un espai conjunt durant la Diada de l'11 de Setembre de Barcelona, en què, com cada any, totes tres entitats faran una ofrena conjunta a l'estàtua de Rafel de Casanova. Alhora, s'organitzaran viatges d'intercanvi entre els socis per consolidar la formació i fomentar el coneixement mutu.

Notícia publicada en l'edició de diumenge de Diari de Balerars, aquí.