Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Dia de l'Orgull Gai i Lèsbic

MANIFEST ORGULL LGTB ALACANT 2007.



Lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i heterosexuals. Ens manifestem aquest dia totes juntes i tots junts per molts motius.

En primer lloc volem reconèixer els drets adquirits en aquests últims anys. Amb l'aprovació de la Llei del Matrimoni entre persones del mateix sexe i la Llei d'Identitat de Gènere hem assolit arribar a un major grau d'igualtat per a les persones LGTB. Aquesta igualtat ha estat fruit del treball de nombrosos activistes del moviment d'alliberament LGTB. Des d'ací agrair la seua labor, així com a tots els grups polítics que han fet possible que isqueren avant aquestes lleis.

En segon lloc volem denunciar les situacions d'injustícia que encara existeixen en molts àmbits: educatius, laborals, sanitaris, polítics, religiosos, etc. No podem seguir acatxant el cap enfront de la injustícia, i és necessari denunciar-la.

Denunciem l'actitud irresponsable d'alguns dirigents polítics respecte a les persones LGTB, en concret del Partit Popular oposant-se a aquestes lleis tan necessàries. Denunciem la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat per part del Partit Popular a la Llei de matrimoni, encara en tràmit. Denunciem a la Generalitat Valenciana, que s'ha negat sistemàticament a qualsevol petició dels col·lectius LGTB valencians, i a l'anterior corporació municipal d'Alacant pel mateix motiu. En concret al Sr. Alperi per oposar-se públicament a celebrar matrimonis homosexuals. Són tot actituds que afecten directament als nostres drets i ens allunyen d'un enteniment comú en aquesta societat.

Denunciem la hipocresia d'alguns jerarques religiosos, en concret de l'Església Catòlica. Denunciem la seua negativa a la inclusió de la diversitat familiar en l'educació dels nostres fills i filles. Denunciem el seu afany d'exclusió de les persones LGTB de qualsevol projecte pastoral o comunitari. Denunciem la discriminació que pateixen lesbianes, gais, bisexuals i transexuals en algunes comunitats, des de l'hermetisme i la nul·litat de la seua persona fins a l'expulsió. Aquestes no són actituds cristianes cap a les germanes i els germans en Crist.
Denunciem la persecució que les persones LGTB estem patint a tot el món. Denunciem el govern polonès, pels insults i menyspreus rebuts al Parlament Europeu. Denunciem el govern rus, per les agressions impunes i detencions patides en la manifestació de l'Orgull LGTB celebrada enguany a Moscou. Denunciem els països islàmics, diversos estats d'Estats Units, alguns països llatinoamericans, pel processament de persones homosexuals i transexuals pel nero fet de ser-ho, en alguns casos fins i tot amb la mort. És la cara més detestable de l'homofòbia, però que hui dia segueix existint.

I altres tantes coses que denunciem: la invisibilitat de les dones lesbianes, la discriminació laboral sobretot en persones transexuals, la falta de recursos per a la prevenció i qualitat de la salut, etc. Som persones que vivim també en aquesta societat. Els avanços aconseguits han estat molt positius per a iniciar un camí cap a la igualtat, però encara queden moltes coses per fer. Per això és necessària la nostra presència, la nostra visibilitat com persones LGTB, perquè no hem de romandre més en l'armari. No tenim motius. Aquest és el nostre lloc, el carrer. Tenim moltes coses que aportar. I volem seguir treballant per un món millor, més igualitari, un món per a totes i tots.

Volem treballar per la visibilitat, especialment de dones lesbianes. Per una societat més igualitària i sense discriminació. Des de la necessitat de realitzar-nos com persones i viure amb normalitat.
Volem treballar des de l'educació, pilar fonamental de la nostra societat. Per una educació sense barreres, en igualtat. Veient la necessitat de suport a professors, AMPAS i consells escolars. Amb la necessitat d'educar en la diversitat familiar, d'una manera inclusiva i no exclusiu.

Volem treballar des de la sanitat. Per la salut de les nostres famílies, per la prevenció de malalties de transmissió sexual, per la inclusió del tractament de reassignació sexual en la seguretat social. Amb la necessitat d'un treball continuat en aquests àmbits, i on els col·lectius LGTB podem aportar una àmplia experiència.

Volem treballar des de l'àmbit laboral. Perquè també som persones productives i tenim la necessitat de realitzar-nos amb el nostre treball. Amb la necessitat de la no discriminació, i la possibilitat de defensa davant tals situacions.

Volem treballar des de les comunitats religioses. Perquè també podem donar resposta a moltes qüestions que hui dia generen rebuig. Des del diàleg i l'enteniment, amb la necessitat de viure en comunitat i construir junts.

Volem treballar des d'altres països on les persones LGTB pateixen violència. Per un reconeixement de drets humans per a lesbianes, gais, bisexuals i transexuals de les Nacions Unides, amb una necessitat imperiosa de normalitzar situacions desesperades davant flagrants violacions dels drets humans.

Volem treballar des de la cultura, l'oci, la immigració, la política, la universitat, però sobretot volem treballar per construir una societat més justa, solidària i en igualtat.

Ho estem aconseguint! Treballant fermes pels nostres drets!

I tu també pots Sense por! Són els teus drets! Visibilitzat!