Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

La festa de Sant Jaume al CampelloLa festa de Sant Jaume al Campello
Anys enrera, quan arribava la festa de Sant Jaume, baixava gent dels pobles veïns, com Busot i Aigües, a acampar a les platges del Campello. Baixaven amb carros i es passaven uns dies a les platges campelleres gaudint del bany, tant d'ells com dels animals que tiraven dels carros. Els veïns camperols del Campello també baixaven amb els seus carros a la platges del Carrer la Mar i de l'Amerador, aprofitant per fer feines com la d'amerar l'espart collit a les serres de Xixí, Ballestera o Puntes de Gosàlvez. Al mateix temps, el dia de Sant Jaume es feia un dansà a la plaça del poble.
Rememorant aquests fets, pels mateixos dies, es celebra als voltants de la plaça del Poble del Campello, també coneguda com plaça de l'Església, la Fireta de Sant Jaume, on hi participen tots tipus d'associacions locals treballadores de la tradició. Així podem trobar tallers de confecció de pilotes valencianes, de treball de l'espart, de confecció de nus mariners, de reata, etc. També podem gaudir del só de les dolçaines i tabalets, o del ball dels cabolos, així com contemplar partides de pilota valenciana o concursos de tir i arrossegament, on hi participen els cavalls que el matí de Sant Jaume recorren la platja campellera tirant dels carros com diu la tradició.
La Fira de Sant Jaume del Campello és una bona oportunitat per conèixer més d'aquest poble que és molt més que "sol i caldero" o "sol i platja", com el volen vendre. Comproveu-ho vosaltres mateix.
¡¡ Us esperem els dies 24, 25 i 26 de Juliol a la plaça del Poble del Campello !!
Programa d'actes la Fireta de Sant Jaume 2009
Divendres 24
20:00 Aplec de malabaristes
22:00 Pregonet de la Fireta
Dissabte 25
19:00 Tallers per a xiquets
22:00 Sopar de cabasset
00:00 Piretècnia
00:30 Banda de música a la plaça
Diumenge 26
10:00 Passejada en carro fins a la platja
13:00 Banyada a la plaça de Maria Lleó1
4:30 Dinar de carreters