S.BENNASAR. Barcelona.
El País Valencià no rebrà les emissions del canal autonòmic de les Illes Balears, IB3. El nou múltiplex que ofereix el Govern central a l’Executiu presidit per Francisco Camps serà ocupat, segons sembla i si les negociacions avancen per bon port, pels canals autonòmics catalans TV3 i Canal 33, mentre que el tercer canal que quedaria lliure seria ocupat per les freqüències de la televisió de Múrcia, on governa el PP.
El president d’Acció Cultural del País Valencià (entitat que gestiona els repetidors que permeten la recepció de TV3), Eliseu Climent, va explicar que «no només perdrem un dels canals que ja teníem, sinó que, a més a més, l’altre que sobra serà per a la televisió murciana i no per a IB3». Climent es referia així a la pèrdua del 3/24, el canal de notícies que emet durant vint-i-quatre hores i que ara sí es pot sintonitzar als televisors del País Valencià. «És un fet molt greu perquè lògicament nosaltres tenim moltes més coses en comú, començant per la llengua, amb les Balears que no amb Múrcia, i en canvi serà la televisió d’aquesta comunitat que es veurà i no la d’una comunitat que emet en la nostra llengua».
La preocupació per les recepcions de TV3 ha planat en els darrers temps sobre el País Valencià, però les negociacions també impliquen que IB3 no es vegi al País Valencià, on ara sí que es pot rebre en algunes zones. Un símptoma d’aquesta situació és que la gala de lliurament dels premis Octubre va tenir alguns missatges implícits al respecte.
Per la seva banda, la consellera de Comerç del Govern balear, Francesca Vives, va assegurar que «la manca de recepció de TV3 i d’IB3 no m’entra al cap. Al País Valencià s’han de veure les televisions dels territoris de parla catalana en primer lloc. La polèmica ve perquè es confonen coses per qüestions polítiques i es treuen de tota lògica. Nosaltres esperam que imperi el seny».
Climent no es va mostrar gens optimista pel que fa a aquestes negociacions, però sí assegurà que «nosaltres no deixarem de lluitar, els repetidors es tancaran només per damunt dels nostres cadàvers».Un altre dels fets que dificulten en aquests moments la negociació és que aquesta podria implicar un canvi dels manuals d’estil de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió que segurament no seria acceptat ni pels professionals ni pels seus espectadors, apuntà Climent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada