Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Correllengua 2007

MANIFEST CORRELLENGUA 2007

Avui rebem la Flama del Correllengua. Però la defensa de la llengua no pot quedar reduïda només a un dia a l’any, quan fem bons propòsits i solemnes declaracions. Lluny d’això, les nostres exigències han de mantenir-se presents i actives cada any.
És clar que a les autoritats els hem d’exigir una actuació positiva al respecte, amb lleis que ajuden a impulsar-ne la presència en la vida pública, i amb la garantia de l’acompliment efectiu de les ja existents. Però també hem de ser conscients que, en última instància, depèn de totes i tots nosaltres que la llengua siga present i activa en la vida pública els 365 dies de l’any.

Cadascú de nosaltres ha d’assumir un compromís personal amb la llengua, la cultura i el país. Un compromís efectiu i concret que més enllà de les paraules, es concrete en fets.

I això passa per una clara actitud de fermesa, per l’exigència a les administracions, a totes les administracions, del seu ús i de la seua normal acceptació oral i escrita, sense boicots més o menys encoberts; passa per l’impuls de la plena presència en el món escolar, tant en les activitats lectives com en els espais de lleure i joc; passa pel seu ús i estímul als mitjans de comunicació, tant públics com privats, tant orals com escrits, així com per la seua consolidació en el món d’internet i de les noves tecnologies; passa també per la lliure comunicació i la plena relació i intercanvi entre tots els territoris de parla catalana, sense entrebancs amb excuses nominalistes o falsament legals; i passa per la plena integració lingüística de la població nouvinguda, siga d’on siga, perquè aquesta és l’única forma efectiva d’articular una nova societat, unida i sense marginacions, en la qual la nostra llengua siga realment el mitjà d’interrelació.

Aspirem a aconseguir, i ho exigim així a les autoritats, poder viure plenament i a tot arreu en la llengua pròpia del País Valencià, Catalunya, les Illes Balears, la Catalunya Nord, Andorra, la Franja de Ponent i l’Alguer.

Davant de la Flama del Correllengua, assumim aquest compromís personal amb la llengua i el país, perquè tenim la força de tot un poble.