Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Plataforma per la Llengua

Divendres 15, a les 19.30h, al Casal Jaume I d'Alacant (c/Elda 17), presentació de la Plataforma per la Llengua a càrrec d'Àlvar Kuehn

La Plataforma per la Llengua és una entitat nascuda l'any 1993 que alhora engloba diverses associacions i persones amb un objectiu comú: garantir la presència de ple dret de la llengua catalana en tots els àmbits i a tot el territori de llengua catalana. Defensa que el català ha de ser la llengua comú dels catalans, el vehicle transmissor de comunicació sigui quina sigui la seva primera llengua.



Actualment està avalada per un consell consultiu format per Salvador Cardús, Jordi Font, Josep Guia, Josep Maria López Llaví, Albert Manent, Isidor Marí, Fèlix Martí, Jordi Porta, Jordi Sánchez, Josep Maria Terricabras, Miquel Sellarès, Vicenç Villatoro, Joan Triadú, Isabel-Clara Simó, i Miquel Strubell, i del qual també en va formar part el desaparegut Francesc Ferrer i Gironès.

Objectius:

Les seves línies generals de treball segueixen tres vies principals:
  • Denunciar i respondre a les agressions a la qual és sotmés el català.
  • Normalitzar camps concrets, a base de campanyes que incideixen directament en àmbits molt delimitats.
  • Pressionar i exigir una nova legislació en matèria lingüística.

L'entitat té voluntat de representar la societat civil i de reactivar-la en el món de l'activisme lingüïstic. Segons la Plataforma, el benestar de la llengua catalana és una responsabilitat que no es pot delegar als governenats ni a les administracions públiques. La societat civil ha de tenir un paper principal en la reclamació i el restabliment dels drets lingüístics, les demandes de la societat civil són la mesura més efectiva per pressionar el govern i els grans empresaris perquè adoptin polítiques lingüítiques coherents amb la realitat lingüística catalana.


Actualització: Josep Forcadell també participarà en la presentació de la Plataforma per la Llengua a Alacant.