Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Assemblea de socis/sòcies. 2 de febrer. SEU-UA

Benvolguda amiga / Benvolgut amic,

Enguany commemorem el 40è aniversari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV): va ser el 1971 quan, sota el nom de Secretariat d’Ensenyament de l’Idioma, vam començar a treballar.

Si comparem la situació actual amb la dels anys setanta és evident que hem avançat, gràcies principalment a la vostra implicació, que és la de tants valencians i valencianes que creuen en el país i que han impulsat tantes iniciatives per garantir-li present i futur (des de TV3 al paper de la llengua en l’ensenyament, des de l’eclosió dels cantants valencians als multitudinaris actes del 25 d’Abril, entre molts altres exemples). Ara bé, amb la perspectiva dels darrers anys, no podem sinó valorar de forma molt negativa les polítiques que s’han dut a terme: a més de produir un clar retrocés respecte dels anys anteriors, signifiquen contínues agressions a la llengua, la cultura i el país en un context de crisi econòmica que ha agreujat, encara més, la situació.

És per això que després de 40 anys tenim dos reptes molt importants: un de polític i un altre d’econòmic. Pel que fa al primer, hem de ser capaços d’influir en la societat perquè el canvi en les polítiques actuals comence a ser una realitat. I respecte al segon, hem d’augmentar la nostra base social: cal implicar molta més gent com tu per fer possible la sostenibilitat del nostre projecte.

Per tal de tractar aquests temes -i altres que cregues convenient-, i també per presentar-te la proposta de campanya per la llengua que volem dur a terme, et convoque a una assemblea de socis/sòcies el proper dia 2 de febrer a les 20h a la Sala Miguel Hernández de la Seu ciutat d'Alacant de la UA (C/Ramón y Cajal, 4, Alacant) amb el següent ORDRE DEL DIA:

1. Balanç i situació de la ILP “Televisió sense Fronteres”
2. Política lingüística: proposta de campanya i de creació de les Comissions per la Llengua d’ACPV.
3. Manifestació del 16 d’abril (amb motiu de la commemoració del 25 d'Abril).
4. Economia
5. Precs i qüestions.

No cal que et diga que la teua assistència és molt important, ja que sense la teua participació i implicació no podrem assolir amb èxit els reptes futurs.

Atentament,
Eliseu Climent
president d'ACPV