Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Acte 25 de Maig. Plaça del Mercat

ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ CONVIDA ALS ALACANTINS I ALACANTINES A SUMAR-SE ALS ACTES COMMEMORATIUS DELS BOMBARDEJOS DEL MERCAT

Un any més, la societat civil alacantina torna a reunir-se, convocada per la Comissió Cívica en Defensa de la Memòria Històrica , per a commemorar un dels actes més sinistres provocats pels revoltats franquistes: la matança indiscriminada de desenes d'innocents en el mercat d'Alacant.

Aquest fet té un profund significat que no s'esgota en el record d'un fet històric, silenciat durant dècades. És, sens dubte, un acte de justícia amb els nostres avantpassats, però, també, és un acte de solidaritat amb totes les víctimes actuals provocades per la barbàrie política, la intolerància, el terrorisme i el feixisme. I és, per tot això, un acte de civilització: una societat no pot ser plenament lliure i democràtica si oblida als quals van morir a les mans dels quals defensaven, amb avions i bombes, valors contraris als de la llibertat i la democràcia.

Per tot això Acció Cultural del País Valencià mostra públicament el seu suport als organitzadors de la concentració, que segueixen donant una singular mostra de civisme. Igualment fa una crida als membres d’ACPV, amics, amigues i simpatitzants, perquè acudisquen a la convocatòria.