Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Salvem el port d'Altea

Grups ecologistes demanen a la Generalitat Valenciana que suspengui l'ampliació del port d'Altea

Ecologistes en Acció, Greenpeace i WWF/Adena l'insten a què compleixi la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià

Ecologistes en Acció, Greenpeace i WWF/Adena demanen a la Generalitat Valenciana que suspengui definitivament les obres d'ampliació del port esportiu Luis Campomanes d'Altea i acompleixi així la sentència del Tribunal Superior de Justícia Valencià. Interpreten que dóna validesa jurídica a la resolució de suspensió cautelar que ja s'havia aplicat als treballs que s'hi estaven fent. Greenpeace també demanarà al govern balear que es plantegi la viabilitat d'establir un sistema de generació energètica basat al 100% en energies renovables.

Els tres grups demanen a la Generalitat que obligui l'empresa promotora de les obres d'ampliació a restaurar els terrenys guanyats al mar, perquè diuen que són una agressió al medi marí. Entenen que la sentència descriu tot un seguit de contradiccions en els informes elaborats per l'empresa promotora de les obres, que també hauria incomplet les obligacions imposades a la declaració d'impacte ambiental del 2002.

Energies renovables

A Palma, Greenpeace presentarà avui a Palma l'informe 'Renovables 100%', que vol fer veure al govern balear l'opció de satisfer tota la demanda elèctrica de les Illes amb energies renovables. Planteja tres opcions possibles: conservar els dos sistemes elèctrics existents (Mallorca-Menorca i Eivissa-Formentera), un sistema elèctric balear únic, o la interconnexió elèctrica amb la península.

El responsable de la campanya de canvi climàtic i energia de l'entitat, José Luís García Ortega, diu que ells poden demostrar que és factible per a tota la península un sistema 100% renovable, el govern balear 'no pot escatimar els mitjans per fer aquest anàlisi tan necessari per a les Illes'.

Font: Vilaweb.