Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

No s'entén


Marta Rovira, Sociòloga

No s'entén que en el moment que es liberalitzen les cadenes de televisió, i s'adjudiquen controladament noves freqüències, es traspassi la de TV3 al País Valencià a la Sexta. No s'entén que, quan es produeix un conflicte de freqüències, el Ministeri administrat per ministres catalans a Madrid no busqui una solució que convingui als catalans.

No s'entén que, quan el govern valencià en mans del PP més anticatalà, demana precintar els repetidors de TV3, hi hagi jutges que diguin que sí i d'altres que diguin que no. No s'entén que un conseller de la Generalitat valenciana pugui reiteradament fer el maleducat amb el conseller homòleg de la Generalitat i amb el govern de l'Estat. No s'entén que al segle XXI una entitat de la societat civil estigui essent criminalitzada, jutjada i condemnada a pagar molts milers d'euros, simplement per permetre l'arribada d'una freqüència de televisió. Quin mena de delicte és aquest?

No s'entén que al segle XXI una televisió com TV3 tingui prohibit emetre més enllà d'un territori delimitat. No s'entén que el feudalisme hagi arribar fins avui amb aquesta mena de lleis. No s'entén que aquesta situació encara estigui com està, i ningú no hi trobi cap solució. Ni en forma de noves lleis que permetin fer arribar les freqüències on es vulgui i com es vulgui. No s'entén que uns partits polítics puguin demanar el vot i la confiança, de nou, amb aquest gran fracàs coent-los a les mans, amb aquesta injustícia perpetrant-se encara i cada dia, amb noves condemnes i tancaments dels repetidors de TV3 al País Valencià.

No s'entén que la vergonya no s'aturi. No s'entén.


Font: Tribuna