Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Esquerra de Xixona també es mobilitza per TV3

Les emissions de TV3 s'inicien abans que les de Canal 9 gràcies a Acció Cultural del País Valencià i a molts/es valencians/es que van col·laborar econòmicament per finançar els repetidors. Repetidors que ARA vol tancar el PP, entrant per la nit, d'amagat, fugint de les mobilitzacions que aquests fets provoquen en moltes valencianes i valencians.



El PP es troba en la solitud més vil i delatora de tot el seu mandat, a causa del seu atac a la llibertat d'expressió i a la llengua. Les seues intencions polítiques són clares, guanyar el vot ultraconservador fent-se paladí del moviment anticatalanista. ARA ens cal avaluar la deriva d'un partit que usa malament la majoria absoluta. Atacant la llibertat d'expressió està cavant la tomba d'aquesta majoria en presentar a una societat moderna un projecte depriment: projectes faraònics ruïnosos (terres mítiques per al negoci dels amics; ciutats de la llum on no va ningú si no li paguen; palaus de cost inconfessable que s'inunden...), abandonament de la nostra indústria, autisme respecte de les necessitats del petit comerç, de la petita empresa, l'educació pública dels barracons, els desviament de mitjans i del finançament de la sanitat pública a la privada, uns mitjans de transport de vergonya (àrea metropolitana d'Alacant), o el que és més tètric i perillós i amb resultat de mort (metro de València) i per distraure'ns d'aquesta calamitosa gestió, càstig i repressió a tot el que no pensa com ell, per exemple Acció Cultural de País Valencià, ARA, es referma en la franja més ultraconservadora de la nostra societat.

Som a l'era de la televisió digital que permet una multiplicitat de l'oferta i ARA és el moment de plantejar per a tots els ciutadans una oferta rica, a partir d'aquestes possibilitats, una oferta transversal i diversa a partir de les televisions públiques que emeten en la nostra llengua al País Valencià, les Illes i Catalunya. ARA no hi ha ni limitacions ni excuses per tal de normalitzar, dins de l'àrea de la nostra cultura, la recepció del senyal de les cadenes televisives que emeten en la nostra llengua i això ho sap el PP i ho vol impedir, ho va intentar a les Illes (va perdre el poder) i ho està fent d'una manera agressiva, de perdonavides i injusta al País Valencià. Ataca la nostra llengua, els seu desenvolupament mediàtic i amb tota claredat es postula com el que és, un enemic del valencià i dels drets i llibertats de tots els ciutadans tant dels que veuen TV3 com dels que no.

Des d'Esquerra fem una crida a la unitat de totes les forces polítiques, per tal de fer la denúncia i reprovar el Govern del Partido Popular a la Generalitat. Així mateix, volem manifestar la solidaritat i el suport a totes i tots els ciutadans i ciutadanes, polítics, artistes, intel·lectuals, a totes les entitats cíviques, acadèmiques, econòmiques, a totes les associacions culturals, esportives i de tot tipus, que afectats, indignats, farts...estan manifestant-se, oposant-se, al tancament dels repetidors d'Acció Cultural i cridem a la participació a la manifestació del 19 de gener a les 18h a la porta de l'Ajuntament d'Alacant davant d'aquesta agressió al dret bàsic de llibertat d'expressió. Volem poder veure com des de fa més de 20 anys TV3, i ARA ho volem normalitzat i per sempre.


Joan de Dèu Martines Llinares es portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Xixona.

Carta al director apareguda el divendres 18 al Diario Información.