Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Taller de Cabuts: els resultats.

El taller de cabuts, organitzat pel Casal Jaume I, ja ha finalitzat. Al Casal podreu disfrutar dels resultats, que aquí vos exposam:


Jaume I



La Bruixa


Negre Lloma

1 comentari:

Andreu ha dit...

Hola:

M'ha agradat molt veure el ninot del Negre Lloma. No se si alguna vegada heu sentit això que vaig a contar-vos al voltant d'aquest personatge. Com tot el que l'envolta, entra dins del que podriem anomenar "llegendes urbanes" però es una historia ben curiosa. De fet, apareix a la Wikipedia. ací

Ningú no sap com o quan va morir el Negre Lloma. Com sabeu, hi ha qui diu que cap al Novembre del 36, el van trobar estés a la vora de la carretera de Vistahermosa, mort segurament de cirrosi. Com que ningú no va reclamar el seu cos, van portar-lo al cementeri i el van ficar a la fossa comuna, juntamente amb les restes de altres cossos no reclamats.... i d'altres pressos afusellats, pressos comuns i pressos politics, tots al mateix forat.

Doncs be, la llegenda diu que quan van entrar els falangistes al 39, lo primer que volien era recuperar el cos del seu fundador Jose Antonio. Després de tres anys, els cossos dins de la fossa comuna on savien que hi era estaven tots barrejats, i eren incapaços de distingir-los perqué no portaven cap tipus d'identificació. Per eixa raó van cridar a un dels soterradors, militant d'UGT que havien pres i que va acabar afusellat poc temps després. Li van prometre que li perdonarien la vida si els deia qui de tots aquells era Jose Antonio. Diuen que l'home va assenyalar uns ossos i que els falangistes els van treure de la fossa i els hi ficaren al "palio" que portat als muscles de falangistes va fer el cami cap a Madrid, on hi arriva amb molt de rebombori poc despres. Finalment, les restes va ser soterrades al "Valle de los Caidos" com tots sabeu.

La questio es: podem estar segurs de que qui està soterrat a la vora de Franco es Jose Antonio? O es possible que siga el nostre benvolgut Negre Lloma?

Per supost, no crec aquesta historia però no digueu que no es una bonica llegenda urbana.