Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Desmilitarizatció de la Serra d´Aitana

V Marxa per la Desmilitarizatció de la Serra d´Aitana (Alacant), diumenge 20 de maig



Un any més tornem a la Serra d´Aitana, la cima muntanyenca de la nostra província, per a reclamar la seua protecció integral a nivell ecològic, la possibilitat del seu gaudi per part de la ciutadania (ara està prohibit el pas) i per a demanar que este espai deixe d'utilitzar-se per part de l'exèrcit per a donar cobertura i recolzament logístic a les guerres que hi ha en marxa.

Per això ens donarem cita el diumenge que ve, 20 de maig, a les 9´30 del matí en el Port de Tudons per a realitzar un esmorzar campestre i un acte polític davant de la tanca militar que tanca el pas.

Hem quedat per a eixir a les 8´00 des d'Elx (estació d'autobusos), a les 8´15 des d'Alacant (plaça de bous) i a les 8´30 des d'Alcoi (plaça d'Al-Azraq)

Pots vindre a la marxa i disfrutar d'un bon dia de camp o participar en una acció de Desobediència Civil.

La marxa consistix en un passeig pel muntanya, un esmorzar, i un breu acte davant de la tanca de la carretera. Posteriorment passarem el matí a l'ombra de bons arbres i –com a novetat d'esta edició- hi haurà activitats lúdiques i formatives preparades i dinamitzades perquè les majors i xicotets passem un dia divertit i aprofitat. Podeu acudir tota la família, ja que els que participen d'esta forma no corren cap risc, ni es van a vore immersos/as en conflicte algun amb les autoritats.

Només les persones que ho desitgen, després de valorar i sospesar degudament les implicacions de l'acció, formarem un grup, que com a anys anteriors, i unint-nos a accions de Desobediència Civil (Noviolenta) que es realitzen en altres punts de l'Estat Espanyol i del món, pujarem al lloc on estan els radars militars per a reivindicar amb la nostra presència allí el dret de tots els alacantins i alacantines a disfrutar presencialment d'esta cima, per a reclamar la protecció mediambiental de tota la serra i a més per a denunciar l'escàndol que este lloc estiga usurpat per l'exèrcit i dedicat a donar recolzament i cobertura a accions bèl•liques (vols i navegacions militars pel mediterrani, de camí cap a Orient Mitjà, per exemple).

No te'l pots perdre. Que no se t'oblide portar, esmorzar, dinar pel migdía, aigua i protector solar!

L'activitat està convocada per Margalló-Ecologistes en Acció, Maulets d´Elx, Casal Jaume I d´Alacant, Colla Ecologista La Carrasca i Grup Antimilitarista Tortuga. Recolza Casal Jaume I d´Elx.

La Marxa s'adherix a la convocatòria “Primavera Desobedient: Campanya contra Instal•lacions Militars”, que es realitza a nivell de l'Estat Espanyol.

Baixa´t els cartells d´ací