Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

La Generalitat tancarà demà a les 11.00 el repetidor de TV3 a la Carrasqueta



VILAWEB DIJOUS, 26/04/2007 -

La Generalitat tancarà demà a les 11.00 el repetidor de TV3 a la Carrasqueta

Dos funcionaris del govern ho han comunicat avui a Acció Cultural

La Generalitat valenciana tancarà demà a les 11.00 el repetidor de TV3 que té Acció Cultural del País Valencià a la Carrasqueta, a prop de Xixona (l'Alacantí). Així ho han comunicat dos funcionaris del govern avui al matí als responsables de l'entitat. D'aquesta manera, l'exectiu de Francesc Camps executa l'ordre de tancament que li va concedir el jutjat de contenciós administratiu número 3 d'Alacant. Ahir el conseller portaveu, Vicent Rambla, ja va dir que el tancament es podia efectuar de manera imminent.

Si el jutjat de València ha denegat a la Generalitat l'ordre de tancament del repetidor de Mondúver, el d'Alacant, sense ni demanar al·legacions a Acció Cultural, ha autoritzat el tancament del repetidor de la Carrasqueta. Aquest jutjat va comunicar la decisió a les parts el dia 17 i va donar deu dies al govern de Camps per a executar l'ordre. El jutge de Castelló, encara no ha dit res, però ha demanat al·legacions, cosa que fa pensar que pot seguir els passos del jutjat de València.

La jutgessa de València ha exposat que, per impedir el tancament, havia pres una mesura provisional, perquè encara no tenia l'expedient tancat. El portaveu del govern valencià s'ha agafat a aquest argument per dir que podia tancar els repetidors de València i Castelló. I és que, segons Rambla, quan l'expedient serà tancat, sí que és podrà fer el tancament. Però el portaveu del govern valencià passa per alt els altres arguments de la mateixa sentència, com el de la llibertat d'expressió.

Reciprocitat

Mentrestant, els governs valencià i català continuen negociant un acord de reciprocitat que permeti de veure TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. El govern català, segons que ha sabut VilaWeb, s'ha estranyat molt de les declaracions de Rambla perquè en la negociació s'havia pactat que no es tancaria cap repetidor.

Ahir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va defensar la reciprocitat com a única solució del conflicte. I la va defensar al Congrés dels Diputats, en resposta a una pregunta d'ERC formulada pel diputat valencià Agustí Cerdà. Ara, ni Zapatero ni el ministre Clos no s'han compromès mai a resoldre la situació; sols s'han limitat a reclamar vagament la reciprocitat de les emissions.

La responsabilitat del govern espanyol

Això contrasta amb l'estudi preparat per Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles, catedràtic i titular de dret administratiu de la UAB, segons el qual correspon al govern espanyol la competència de concedir llicències, d'inspeccionar i sancionar en l'àmbit de la TDT, i no pas a la Generalitat valenciana. Per tant, segons l'estudi, encarregat per ACPV, l'expedient sancionador del govern de Camps contra l'entitat per haver fet possible l'emissió de TV3 al País Valencià és il·legal. L'estudi també indica que la nova llei de l'audiovisual valenciana presenta dubtes de constitucionalitat.

En ambients polítics valencians no es descarta que Vicent Rambla hagi volgut fer un cop d'autoritat, després del revés públic de la sentència del jutjat de Valènci
a.