Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

Teatre clàssic en valencià: L'Espill de Jaume Roig

Sant Joan d’Alacant (L’Alacantí)

Dissabte 31 de gener: Teatre clàssic en valencià:
L’Espill, de Jaume Roig, a càrrec de Essent-Crit,

a les 20:00 h
a l’Auditori de la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant.

Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.

RECORDATORI: Assemblea per a socis i sòcies:

Assemblea per a socis i sòcies

Dijous 29 gener, 19:00 hores.

Tractarem temes com la memòria 2008, projectes 2009 i sobre tot, les novetats de TV3 i les nova campanya per a l’any 2009.


Recordeu que hi haurà servei de ludoteca.

Presentació de la novel·la Naïve d'Emili Rodríguez-Bernabeu

Participaran, a més de l'autor:

José Luis Ferris, Director de Publicacions de l'Institut Alacantí de Cultura "Juan Gil Albert"
Lliris Picó, escriptora
Biel Sansano, Professor de la Universitat d'Alacant

Lloc: Seu Ciutat d'Alacant de la Universistat ( antiga Escola de Comerç)
Av. Ramón y Cajal, 4
Alacant
Dia: 28 de gener de 2009. Hora: 7'30 h de la vesprada.
Edita: Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil Albert”.


Web de l’autor: http://www.cervantesvirtual.com/bib_autor/emilirodriguez/

L'EUROPA DEL FUTUR

CONFERÈNCIA
Dissabte 31 de gener del 2009, València
Octubre Centre de Cultura Contemporània

Jornada de debat adreçada a socis i sòcies
Places limitades
Cal inscripció



L’EUROPA DEL FUTUR

-A les 10 h. acreditacions

-Presentació de la Conferència

-“Els Països Catalans en l’Europa del segle XXI: centre o perifèria?”, a càrrec de Joan B. Casas El segle XXI significa per als Països Catalans un punt de cruïlla, en el sentit que patim tensions de signe contradictori (la construcció econòmica i política d’Europa, el context de globalització, la resistència de l’Estat espanyol a acceptar qualsevol canvi pel que fa al finançament o la seva plurinacionalitat…) que tant es poden resoldre negativament com positiva. I això és particularment cert per a la nostra posició en l’economia europea i, per tant, el futur del nostre benestar social.

Joan B. Casas és Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Soci-Director de FAURA-CASAS Auditors-Consultors, S.L, autor del llibre “Fonaments econòmics de l’EURAM”, i vice-president de l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga.

-Pausa-cafè

- “L’autodeterminació vista des de Brussel·les”, a càrrec d’Albert Royo i Alfons López Tena Mentre l’Estat espanyol es resisteix a acceptar el dret de decidir de les nacions que en formen part, a Europa han tingut lloc els darrers anys alguns processos interessants en aquest sentit (el procés de pau irlandès, l’autodeterminació de Montenegro i Kosovo…).

Albert Royo i Mariné. Nascut a Barcelona el 1977. Llicenciat en Ciències Polítiques i Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, és responsable de relacions amb la premsa i attaché polític a la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Ha estat secretari de Cooperació Exterior i d’Afers Exteriors al Govern de la Generalitat (2004-2007). Ha treballat a la Delegació de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i al Comitè de les Regions de la UE. És vicepresident de l’associació Horitzó Europa.

Alfons López Tena és nascut a Sagunt el 1957. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, ha estat notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona i vocal del Consell General del Poder Judicial. És membre del Consell Nacional de CDC, de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, de la Fundació Catalunya Oberta, de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics i del Cercle d’Estudis Sobiranistes, entre moltes altres entitats. És autor del llibre “Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia”.

-Dinar

- “Bèlgica: un estat binacional europeu”, a càrrec de Nelly Maes
Bèlgica és un cas molt particular d’estat binacional en el centre de l’Europa occidental, format per les comunitats valona i flamenca. Precisament l’assumpció de la seua plurinacionalitat és un exemple real i concret de model d’estat ben diferent de l’unitarisme espanyol i francès. D’altra banda, l’actual context de debat entre ambdues comunitats amb l’horitzó d’una reforma de l’estat i fins i tot una separació de flamencs i valons pot significar un important precedent jurídic al cor de la Unió Europea.

Nelly Maes és membre del partit Vlaams Progressieven. Ha estat consellera de la ciutat de Sint-Niklaas (1970–2001), regidora al Consell Executiu de Sint-Niklaas (1989 - 1995), membre del Parlament Federal Belga (1971-81) (1985-95), membre del Parlament Flamenc (1995-98) i m embre del Parlament Europeu (16 Octubre 1998–Juliol 2004). Actualment és presidenta de l’European Free Alliance.


Notes:
-La Conferència –adreçada a socis i sòcies- es celebrarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer de Sant Ferran, 12, de València). Les places són limitades (per estricte ordre d’inscripció) i per a l’assistència és obligatòria la inscripció.

Més informació a www.acpv.cat i 96 315 77 99.

-El preu de la matrícula és de 10 € per a menors de 30 anys i de 20 € per a majors de 30 anys (inclou dret a assistència, dinar i material). Cal ingressar-ho en el compte (2100-0700-12-0200294927, titular ACPV) abans del 27 de gener (féu constar el vostre nom en fer l’ingrés)

Teatre en valencià

Recordareu que en el 2004 ja va haver una mobilització pel teatre en valencià.
Ara, hem de tornar-hi. Almenys, demostrar que el teatre en valencià té públic a Alacant.

El proper dia 28 de gener, dimecres, a les 20.30, s'estrena "Descontrol", versió catalana que fa la companyia Ornitorincs de "Hurlyburly", del dramaturg nord-americà David Rabe.

S'ha d'anar al teatre! S'ha de demostrar que hi ha públic.Pot ser, fins i tot, divertit. Una vetlada teatral. Si omplim el teatre tindrem oportunitat de reclamar una programació més solvent en català. És molt important! El Teatre Principal ara programa teatre en valencià, sí, però només dos muntatges per temporada, d'un total de trenta quatre. RIDÍCUL! Ah! Les companyies del Principat actuen en castellà. Vindrà La Fura dels Baus, que ja ha estat a Elx, en castellà.Us pregue difongueu la CRIDA PEL TEATRE EN VALENCIÀ que us envie.

És molt important que el dia 28 el Teatre Principal tinga una bona entrada. Podeu trobar les entrades al 50% si es compren anticipadament.

CONCERT MUGROMAN

Dia: Dissabte 17 de Gener.
Hora: 20´30 h
Lloc: Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant.

Carrer del Mar S/N, davant de la Plaça d’En Josep Carreras.
Sant Joan d'Alacant, L'Alacantí.
Entrada gratuïta.

Tel. 96.594.11.29.

Correu electrònic: casadecultura@ayto-santjoan.com

http://www.santjoandalacant.es/

Organitza:

Ajuntament de Sant Joan d’Alacant.
Regidoria de Cultura.

Col·labora :

Acció Cultural del País Valencià


Història del grup
http://www.mugroman.com/


Mugroman és un grup xixonenc nascut de les cendres de Lapsus, a l’estiu de 2003, amb Javi (veu i guitarra), Raúl (bateria i veus), Pasku (baix) i Bernat (dolçaina). Poc a poc s’ha anat modificant fins trobar una formació estable i amb qualitat gràcies a la incorporació de Rubén “el Sueko” des de Mutxamel (guitarra), David des d’Agost (dolçaina) i Jordi des de Xixona (dolçaina).
Des d’aleshores han estat tocant per tot arreu del País Valencià, el principat de Catalunya i ,fins i tot, a Catalunya nord. En tots estos concerts han compartit escenari amb grups de renom com Obrint Pas, Los Suaves, La Gossa Sorda, Ki Sap, Manolo Kabezabolo, Sant Gatxo, Sva-ters,... entre d’altres, i formen part del COM (Colectiu Ovidi Monllor, Associació de Músics i Cantants del País Valencià).
Podriem definir Mugroman com un grup festiu, de rock dur, amb veu melòdica i dolçaines, però la seua diversitat no acava ací.
La seua peculiar manera de barrejar diversos estils musicals com el rock, l’ska, el hard-core, el hard-rock, el heavy, el punk, les balades,... sempre amb el toc de color de la dolçaina, ha fet que hi haja una gran aceptació entre tot tipus de públic.
I això no és tot. La temàtica de les seues cançons passa des de la reivindicació, el dia a dia, l’amor, l’inconformitat,... a les històries més absurdes i catxondes possibles. Un ampli abanic de gustos i lletres per a tot tipus d’estats d’ànim i de moments del dia.
Al seu curriculum podem destacar que son els guanyadors de L’Esclat 2004, concurs organitzat pels Maulets al festival Rebrot de Berga. Han sigut segons al concurs En-potència de Catalunya Cultura, i han quedat en tercer lloc al Concurs de Grups de la Universitat Miguel Hernández.
Dins del seu treball discogàfic podem trobar-nos amb el disc Cendra (Cambra Records, 2004), i Esclaus de la nit (Auto-editat, 2006).
A banda cal destacar la col·laboració dels dolçainers (Bernat i David) en el disc en directe d’Obrint Pas, Un poble en moviment (Propaganda pel Fet, 2006), la col·laboració del cantant (Javi) en el disc de Josele Argilaga, Esto no es todo (Auto-editat, 2005) i la aparició als discs recopilatoris de l’ Esclat 2004, amb la cançó Cendra, al disc de Marrock Vol.05/06, amb la cançó La nostra gent i al disc de música en valencià editat a la revista Enderrock (2005), amb la cançó Mai faran res (amb la col·laboració de Josep Nadal de la Gossa Sorda).
En definitiva, la millor manera de saber el que fan, com ho fan, i què son capaços de fer, és anant a vore’ls en concert. No us arrepentireu.

Noves convocatòries contra el GENOCIDI DE PALESTINA:

Dimecres 7 de gener,

a les 20´00 hores, des de l'escales del Jordi Joan, MANIFESTACIÓ CONTRA EL GENOCIDI EN PALESTINA. Convoca: Moviment de Resistència Global d'Alacant.

Dijous 8 de gener, a les 20´00 hores, en la Plaça de Bous, CONCENTRACIÓ EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ.

Des d'aquest dia i fins a la fi de la invasió, tots els dijous a les 20´00 hores ens concentrarem en la Plaça de Toros. Convoca: Moviment de Resistència Global d'Alacant.

Pots veure el reportatge elaborat per Artegalia (www.artegalia.com) sobre la passada concentració davant la Subdelegació del Govern a Alacant:

http://www.youtube.com/watch?v=JlHqYTSQcg

Us esperem.