Mail: casaldalacant@acpv.cat Tlf: 965205667 Fax: 965144418

L'EUROPA DEL FUTUR

CONFERÈNCIA
Dissabte 31 de gener del 2009, València
Octubre Centre de Cultura Contemporània

Jornada de debat adreçada a socis i sòcies
Places limitades
Cal inscripció



L’EUROPA DEL FUTUR

-A les 10 h. acreditacions

-Presentació de la Conferència

-“Els Països Catalans en l’Europa del segle XXI: centre o perifèria?”, a càrrec de Joan B. Casas El segle XXI significa per als Països Catalans un punt de cruïlla, en el sentit que patim tensions de signe contradictori (la construcció econòmica i política d’Europa, el context de globalització, la resistència de l’Estat espanyol a acceptar qualsevol canvi pel que fa al finançament o la seva plurinacionalitat…) que tant es poden resoldre negativament com positiva. I això és particularment cert per a la nostra posició en l’economia europea i, per tant, el futur del nostre benestar social.

Joan B. Casas és Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Soci-Director de FAURA-CASAS Auditors-Consultors, S.L, autor del llibre “Fonaments econòmics de l’EURAM”, i vice-president de l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga.

-Pausa-cafè

- “L’autodeterminació vista des de Brussel·les”, a càrrec d’Albert Royo i Alfons López Tena Mentre l’Estat espanyol es resisteix a acceptar el dret de decidir de les nacions que en formen part, a Europa han tingut lloc els darrers anys alguns processos interessants en aquest sentit (el procés de pau irlandès, l’autodeterminació de Montenegro i Kosovo…).

Albert Royo i Mariné. Nascut a Barcelona el 1977. Llicenciat en Ciències Polítiques i Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, és responsable de relacions amb la premsa i attaché polític a la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Ha estat secretari de Cooperació Exterior i d’Afers Exteriors al Govern de la Generalitat (2004-2007). Ha treballat a la Delegació de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i al Comitè de les Regions de la UE. És vicepresident de l’associació Horitzó Europa.

Alfons López Tena és nascut a Sagunt el 1957. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, ha estat notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona i vocal del Consell General del Poder Judicial. És membre del Consell Nacional de CDC, de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, de la Fundació Catalunya Oberta, de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics i del Cercle d’Estudis Sobiranistes, entre moltes altres entitats. És autor del llibre “Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia”.

-Dinar

- “Bèlgica: un estat binacional europeu”, a càrrec de Nelly Maes
Bèlgica és un cas molt particular d’estat binacional en el centre de l’Europa occidental, format per les comunitats valona i flamenca. Precisament l’assumpció de la seua plurinacionalitat és un exemple real i concret de model d’estat ben diferent de l’unitarisme espanyol i francès. D’altra banda, l’actual context de debat entre ambdues comunitats amb l’horitzó d’una reforma de l’estat i fins i tot una separació de flamencs i valons pot significar un important precedent jurídic al cor de la Unió Europea.

Nelly Maes és membre del partit Vlaams Progressieven. Ha estat consellera de la ciutat de Sint-Niklaas (1970–2001), regidora al Consell Executiu de Sint-Niklaas (1989 - 1995), membre del Parlament Federal Belga (1971-81) (1985-95), membre del Parlament Flamenc (1995-98) i m embre del Parlament Europeu (16 Octubre 1998–Juliol 2004). Actualment és presidenta de l’European Free Alliance.


Notes:
-La Conferència –adreçada a socis i sòcies- es celebrarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer de Sant Ferran, 12, de València). Les places són limitades (per estricte ordre d’inscripció) i per a l’assistència és obligatòria la inscripció.

Més informació a www.acpv.cat i 96 315 77 99.

-El preu de la matrícula és de 10 € per a menors de 30 anys i de 20 € per a majors de 30 anys (inclou dret a assistència, dinar i material). Cal ingressar-ho en el compte (2100-0700-12-0200294927, titular ACPV) abans del 27 de gener (féu constar el vostre nom en fer l’ingrés)